ДРАГИ ПОСЕТИОЦИ!

Поздрављамо Вас на интернет презентацији „Средње медицинске школе Сента“! Ми смо школа, која има дугу прошлост, а ипак је нова. Има дугу традицију, али је развојем постала модерна. Ово је школа која носи у себи вредности струке, науке, образовања и културе; која образује не само за струку, већ и за позив.Реч је о позиву усмереном ка човечности, здрављу и друштву. Зашто је то тако? Одговор је : Да бисмо болести у свету и болесне људе (не само у вези са функционисањем органа човека) излечили, да бисмо свет учинили бољим, здравијим, подношљивијим. Да бисмо беспомоћном погледали у очи, да будемо људи према ономе коме то недостаје . Да будемо ослонац, где је ослонац слаб, да пружамо стабилност и сигурност тамо где изгледа да је мало наде остало. Да ли ово звучи идеално? Можда, али како да гледамо унапред  ако своје циљеве поставимо ниско? На велике циљеве се гледа погледом који је окренут према горе. То је изазован, али достижан задатак. Пун је борбе, али може да сачува животе. Строг је, али је хуман и служи човеку и људскости. Наша школа, наш сајт ,жели да  Ти помогне да служиш овом циљу.Млади човече,који сад бираш свој животни пут, ако осећаш потребу да и Ти будеш у служби овог племенитог циља, информиши се преко нашег сајта!

2008. Јануара 30-ог , наша школа је захваљујући стандарду SRPS EN ISO 9001:2001 утврдила своју политику квалитета, која гласи:

Наша школа је првенствено  усмерена према потребама ученика, служи њиховим интересима. Поред квалитетне образовне политике важно је откривање талената, подршка њиховом развоју, а уједно за оне ученике, које имају потешкоће у усвајању знања, пружамо подршку да стекну таква знања  која ће им помоћи да се у даљем животу боље снађу. Наши ученици треба да усвоје знање, које ће им помоћи, у следећем кораку каријере, даљем учењу.

Поред образовања неке од важнијих активности су следеће:

  • Обезбедити да опремање школе задовољи критеријум стручности, који захтева данашњица;
  • Стручно усавршавање запослених.

Остваривањем политике квалитета желимо да постигнемо  да наши ученици буду друштвено- корисне особе, а појединачно мотивисани и успешни људи.

За постизање ових циљева свако од запослених одговорно треба да пружи највише што зна.

Да бисмо ово остварили, примењујемо вишеслојну образовну стратегију, трудимо се да обезбедимо добро окружење у којем се сваки ученик и запослени добро осећа, где постоји могућност за даљи развој.

У свакодневном образовно-васпитном раду наши партнери су : ученици, родитељи и ближа друштвена околина, што карактерише узајамна помоћ, толеранција, а то су особине које помажу у савладавању тешкоћа и конфликата свакодневнице.

Срдачно,

Тим школе

medicinska skola senta
Золтан Нађ Абоњи
директор