GYÓGYSZERÉSZ TECHNIKUS

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor include_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module 113 sor).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? require_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/module.inc 341 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

FONTOS INFORMÁCIÓK ÉS DOKUMENTUMOK:

Az RTS oktatási oldala:

Pannon TV távoktatási oldala:

Letölthető dokumentumok:

Pillanatnyilag ez an legépszerűbb szakirány az iskolában. A jól felszerelt iskolalaboratórium lehetővé teszi a legkülönfélébb szakgyakorlati elemek elsajátítását, a külön erre a szakra kiépített tanterem pedig az elméleti képzést. Orvostudományunk és gyógyítási szemléletünk többnyire gyógyszer centrikus. Egyre több a gyógyszer (és gyógyszertár is), így egyre nagyobb szükség van olyan szakemberekre, akik felvilágosító-tájékoztató munkát is tudnak végezni a gyógyszertárakban, nem csupán gyógyszerkiadást. Ez teszi szükségessé, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a gyógyszerhez és egészséghez is értő szakemberképzésre, akik a gyógyszertárakban minőségi munkát és egészségnevelést is tudnak végezni. Évről évre túljelentkezés van ezen a szakon és a környék legjobb diákjai iratkoznak ide.
Az általános és az „orvosi szaktantárgyak” mellett a legfontosabb szaktantárgyak a következők: gyógyszer-technológia, gyógyszerkémia, gyógyszertan, farmakognózia stb. A gyakorlatim okjttaást iskolánkban illetve a környező gyógyszertárakban szervezzük meg. Tanulóink évente meglátogatnak egy gyógyszergyárat.

 

Munkakör
Különféle gyógyszer-technológiai eljárásokat alkalmaz gyógyszergyártáshoz szükséges nyersanyag előkészítésénél, a gyógyszergyártásnál, a minőségellenőrzésnél és a gyógyszerek kiadásánál.

A gyógyszertárakban, drogériákban, kozmetikai boltokban a eladóként dolgozik illetve krémeket, teákat stb. készít. Gyógyszergyárakban előkészíti a termelést, ellenőrzi a technológiai fázisokat, kezeli a berendezéseket, ellenőrzi a kész termékeket.

 
Pontszám

Tanév Minimum Maximum
2004/2005 80,14 100
2005/2006 86,16 100
2006/2007 - -
2007/2008  76,34 94,9