FIZIOTERÁPIÁS TECHNIKUS

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor include_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module 113 sor).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? require_once() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/module.inc 341 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/medicinskasentae/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

FONTOS INFORMÁCIÓK ÉS DOKUMENTUMOK:

Az RTS oktatási oldala:

Pannon TV távoktatási oldala:

Letölthető dokumentumok:

Az egyensúly és a szükség megköveteli, hogy ne csak gyógyszeres és műtéti kezelés tegye ki a gyógyítás repertoárját, hanem a rehabilitáció, a fizikális kezelés is éppúgy. Ide tartozik a masszázs, a gyógytorna, a vízterápia, gyógyfürdő, elektromos áram és hő gyógyhatása, vagy akár a sárpakolás jótékony hatása. Egy kicsit talán alternatíva ez a nagyon erősen elterjedt gyógyszeres terápia és szemlélet mellett, mintegy a természet elemeit bevonva a gyógyítás szolgálatába. Mindezeknek a használata pedig felkészültséget, sajátságos szaktudást és gyakorlatot igényel. Éppen ennek az elsajátítását biztosítja a fizikoterápiás-technikus képzés, amely a Kanizsai Gyógyfürdővel és a Zentai Kórházzal karöltve valósul meg, tapasztalt szakemberek közreműködésével és jelentős gyakorlati óraszámmal. A végzett diákok (szakemberek) tudnak maszírozni, biztonsággal tudják alkalmazni a különböző fizikális terápiás eszközöket, ismerik a gyógytorna elemeit és mindazokat a betegségeket és szövődményeket, amelyek előfordulhatnak ebben a szakmában.        

 

A tanmenet a szaktantárgyaknál tér el az egészségügyi nõvér-technikus szaktól. Az anatómia és fiziológia, higiéna, mikrobiológia, patológia és a latin nyelv mellett a legfontosabb szaktantárgyak amasszázs alapjai, kineziterápia, kineziológia, speciális rehabilitáció, klinikai orvostudomány alapjai.

 

Szaktantermünk rendelkezik a hidromasszázshoz szükséges káddal, masszázsasztalokkal, fényterápiás lámpával, ultrahangos és hűtő berendezéssel, lézeres készülékkel stb. A gyakorlati oktatást zentai kórház rehabilitációs osztályán és a kanizsai Gyógyfürdõben szerveztük meg.

 

Munkakör

Fizioterápiás eljárások kivitelezésénél segédkezik a rehabilitációban  (pl. elektroterápia, hidromasszázs, kineziterápia, termoterápia, fényterápia stb.) természetesen orvos illetve gyógytornász kisegítőjeként. Az orvosi illetve fizioterápiás eljárások mellett a páciens egészségügyi állapotát is felméri (pl. erőmérés, mozgásképesség mérése), követi a beteg felépülését, ellenőrzi a berendézések állapotát, vezeti a dokumentációt stb.

 
Pontszám

Tanév Minimum Maximum
2002/2003 78,18 100
2003/2004 70,18 96,5
2004/2005 77,66 95,9